Verloren brood met frambozen

8 sneden Jacquet Plaisir de Mie zonder toegevoegde suikers*
  • 15 min
  • 4 personen
  • Gemiddeld

Ingrédiënten

  • 2 eieren
  • 55 cl scheproom
  • 50 g poedersuiker
  • 150 g ricotta
  • fijn geraspte zeste van 1 citroen
  • 50 g amandelschilfers
  • 150 g frambozen
  • 30 g halfzoute boter
  • 30 g cassonade

Voorbereiding

  1. Klop de eieren in een kom met 30 g poedersuiker en 20 cl scheproom.
  2. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof en hou ze apart.
  3. Klop de overgebleven, goed gekoelde scheproom tot slagroom en voeg daarna de rest van het poedersuiker toe. Meng de ricotta met de citroenzeste en voeg toe aan de slagroom. Hou het mengsel goed koel en zet apart.
  4. Doop de broodsneden voor het opdienen één voor één in het eimengsel.
  5. Smelt de boter in een pan en bak daarin de gedompelde broodsneden die met cassonade werden bestrooid om ze te doen caramelliseren.
  6. Doe hetzelfde met alle sneden en dien op met de ricottacrème, de frambozen en de amandelschilfers.

* Bevat van nature aanwezige suikers.

Eet smakelijk!